VELKOMMEN TIL
Klinikken ligger centralt – i Waves Shoppingcenter i Greve
Find balancen med almindelig mad og tab dig
Første betingelse for at opnå et vægttab er, at indtaget af kalorier er mindre end forbruget. Et fornuftigt kalorieunderskud ligger på 600-1200 kcal om dagen. Det vil give et vægttab på ½ til 1 kg om ugen
Selv i hvile forbrænder kroppen kalorier. Jo højere vægt, des højere hvileforbrænding. Også køn, alder og kropssammensætning har betydning for hvileforbrændingen. Den totale forbrænding varierer, afhængig af fysisk aktivitet.
“Det lykkes aldrig for mig af ændre mine kostvaner.
Jeg falder altid tilbage!”
Husk på, at den eneste det ikke lykkes for er den, der holder op med at forsøge.
Tilladende tanker
Det er ofte de tilladende tanker der sniger sig ind som en kæp i hjulet. De tilladende tanker er dem der siger ”chokoladen er billig i dag, det er dumt ikke at købe den” ”det er bare i dag” ” jeg starter igen på mandag” ”så vigtig er det heller ikke at tabe mig” det er bare et lille stykke” osv. Tilladende tanker er altid forkerte i forhold til at nå et langsigtet mål! De kommer altid helt af sig selv, også på mange andre områder i livet. F.eks. kan vi hurtigt overbevise os selv om at det er ok at blive længe oppe for at se en god film, selvom vi godt ved at det er helt umuligt at komme op dagen efter. Vi bruger for mange penge på ferien selvom vi godt ved at der står et minus kontoen når vi kommer hjem. Vi søger automatisk velvære her og nu og arbejder bedst med de kortsigtede mål. Sådan er vi bare indrettet. Det kræver derfor konstant opmærksomhed at ændre sine kostvaner og opnå et vægttab der holder. Det er ikke noget man gør med venstre hånd og en kur fra et ugeblad. Det er et stykke arbejde der til sidst når det lykkes faktisk giver velvære i nuet.
Trigger foods
Vær forberedt på at tilbagefald er en del af processen, og her handler det om at have et beredskab parat til at komme op på hesten igen. En vigtig tanke er at intet er forbudt at spise. Alt er tilladt – noget kan man spise meget af og noget skal man spise mindre af. Tanken om at noget er forbudt er ligesom ikke at tænke på en lyserød elefant, den dukker op konstant. Forbudt mad bliver til ”trigger food” som giver en følelse af at alt er tabt og ødelagt hvis det er indtaget, og så kan man lige så godt fortsætte med at spise forkert. Tænk f.eks. på en Spangsberg flødebolle som for mange nok er på forbudtlisten, men faktum er at den giver de samme kalorier som en stor banan eller en almindelig skive rugbrød. Ofte er det kun tankerne der ødelækker det for en.